Bedrijfshistoriek

Meer dan 70 jaar Droessaert...

Het begon anno 1949 met gist. Marcel Droessaert richtte met de hulp van zijn broer Albert (senior) een bedrijfje op dat zich bezig hield met de distributie van bakkerijgrondstoffen. Albert had een voedingswinkel in Deurne, waardoor hij in contact kwam met tal van specifieke producten die hun toepassing vonden in de bakkerijwereld. Het gamma telde dan ook al snel tientallen producten zoals fruitconserven, margarines, boter, rozijnen, suiker, die met een persoonlijke glimlach aan de bakker werden uitgeleverd.

Al snel ondersteunde Lena Droessaert haar man en diens broer op administratief gebied. Verwerken van orders, bestellingen aan leveranciers en opvolging van het magazijn dat gelegen was op de Bisschoppenhoflaan 97 te Deurne behoorde tot haar taken.

De zaak groeide en bloeide en kende een sterke afzet in thuisbasis Antwerpen, maar ook in Oost-Vlaanderen. Zowel Marcel en Lena waren namelijk afkomstig uit de regio Aalst, waardoor de firma doorheen de geschiedenis ook een goede reputatie in de provincie Oost-Vlaanderen wist uit te bouwen.

In 1977 gebeurde plots het ondenkbare. Marcel Droessaert overleed na een tragisch auto ongeval terugkerende van een verkoopronde in Aalst. Hij kwam levensgevaarlijk gewond tegen een verlichtingspaal terecht. Na enkele dagen intensieve zorgen liet Marcel alsnog het leven.

Albert junior, die toen in het laatste jaar humaniora zat, vervoegde het bedrijf. Hij ging halve dagen naar school en werkte halve dagen in het bedrijf gesteund door een trouw team aan medewerkers waarop altijd kon gerekend worden. De firma had toen een honderdtal klanten. Samen met zijn broer Werner, zou Albert verder aan de uitbreiding van het bedrijf werken. De echtgenotes van de broers, Bea De Loose en Darie De Schrijver steunden hun voluit in de groei.

Sinds 2007 is Droessaert nv een derde generatie familiebedrijf. In augustus van dat jaar vervoegde Kristof Droessaert het bedrijf om vervolgens in 2010 de geplande familiale overname te kunnen afronden. Marcel Droessaert's visie om niet de grootste, maar wel de béste te willen zijn, wordt nu verder door zoon en kleinzoon en een gemotiveerd team van medewerkers in de praktijk omgezet.

Om vooruitstrevend te zijn in kwaliteit onder huidige HACCP normen, werd in 2009 voor een tweede keer in een nieuw distributiegebouw geïnvesteerd. Op vandaag worden ruim 4000 A-producten dagelijks verhandeld uit een modern distributiecentrum met 4 temperatuurzones. Een moderne vloot van vracht- en bestelwagens brengt de producten conform tot bij u. Droessaert nv was de eerste distributeur in België die in 2009 elk product tot op colli niveau kon traceren door een scanningsysteem. In 2016 werd deze module uitgebreid met spraaktechnologie in alle temperatuurzones. Zo zijn alle geleverde producten volautomatisch getraceerd en helpen we u maximaal in uw kwaliteitsadministratie via ons downloadcenter voor kwaliteitsdocumenten.