Recept: karamel notenpracht

Bezoek onze webshop
24 maart 2019

Wereldwijd wordt op 5 april karameldag gevierd. Laat jouw klanten op die dag mee proeven van dit lekkere recept.


Ingrediënten


    • 5000 g bloem
    • 5000 g Sonnetmix Inverno (15207)
    • 600 g gist (10100)
    • 5000 g water
  • Strooivulling
    • 1300 g notenmix (10943)
    • 1300 g rozijnen (10084)
    • 1300 g suikernibs P4
  • Spijsvulling
    • 4700 g Palma karamel-notenspijs
    • 940 g water


Zo maak je het


  • Meng de strooivulling en slap de spijs af met water.
  • Kneed alle grondstoffen tot een glad en soepel deeg met een temperatuur van ongeveer 26°C.
  • Weeg ongeveer 275 gram van het deeg af voor het korte toppunten voor in de papieren pie-plate met een diameter van ongeveer 16 cm.
  • Laat het deeg 10 minuten rusten.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik.
  • Breng 100 gram spijsvulling aan op het deegstuk en strooi hier 70 gram strooivulling op.
  • Rol het deegstuk licht in de lengte op in een ronde/gebogen vorm, een beetje zoals een hoefijzer, en leg het in de papieren pie-plate.
  • Druk de deegpil licht uit en knip meerdere keren onregelmatig diep in.
  • Laat het deeg ongeveer 40 minuten narijzen.
  • Bak het ongeveer 20 minuten af in een oven met temperaturen tussen 200 en 220°C.
  • Geleer het geheel na koelen af.


Bron: www.sonneveld.com