Callebaut lanceert Ruby RB1 Pink Chocolate

01 maart 2018

Callebaut lanceerde op 1 maart haar nieuwste chocolade: Ruby RB1.

Deze roze chocolade werd voorgesteld op het einde van een mode- en chocolade defilé in Tour et Taxis te Brussel op het 5e Salon du Chocolat.

De smaak en kleur verrasten de enthousiaste menigte. Het smaakpallet dat citrustoetsen leent zich tot tal van culinaire creaties. Zo introduceerde verschillende chefs hun culinaire creaties met het nieuwe product aan het publiek.

Wegens de recente productie wordt het product gestaag beschikbaar gesteld de komende maanden. Van zodra het via de gewone kanalen beschikbaar is, berichten we u verder. In afwachting hiervan... think pink & enjoy the fashion show...

Meer info: https://www.callebaut.com/nl-BE/ruby


Beleef de sensatie van RUBY RB1

DE 4e CHOCOLADE IS ER, GEBOREN UIT DE RUBY CACAO BOON

Na donker, melk en wit is er nu ruby: de meest bijzondere chocoladerevelatie van de voorbije 80 jaar. Een geschenk van de natuur dat verrast en intrigeert met een compleet nieuwe chocoladesmaak en -kleur, geboren uit de ruby cacaoboon en zónder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken.


Ruby RB1

Callebaut®’s Finest Belgian Chocolate ruby RB1 is het allereerste ruby chocoladerecept voor artisanale chocolatiers en chefs. Ruby RB1 verleidt met zijn rozerode kleur en overweldigt met zijn intens fruitige smaak en frisse, zure toetsen. Ruby RB1 is de vonk die een nieuwe golf van creativiteit aanwakkert.

Met zijn kleur en smaak vervult ruby RB1 het meest ultieme verlangen naar genot en stimuleert deze chocolade alle zintuigen. Dit verlangen wordt expliciet uitgesproken door een nieuwe generatie van consumenten – voornamelijk millennials van 18 tot
35 jaar. Bent u klaar voor de sprankelende sensatie genaamd Ruby RB1?

GEBOREN UIT DE CACAO BOON

Meer dan 10 jaar geleden, ontdekte één van onze cacaoexperts dat bepaalde componenten in de cacaoboon een chocolade opleverde met een uitzonderlijke rozerode kleur en een fruitige smaak. Door onze directe samenwerking met de Jacobs University in Bremen (Duitsland) konden we stap voor stap het geheim achter deze ontdekking ontrafelen. Alles wees op de precursoren in een specifieke cacaoboon-variëteit: de ruby cacaoboon.

Het vergde jarenlange research om de ruby-cacaobonen – die voldoende precursoren bevatten – te identificeren en te
weten te komen hoe de bonen best tot chocolade worden verwerkt. Vandaag heeft Callebaut® zijn ruby chocoladerecept
volledig op punt gezet zodat chefs vrij kunnen creëren met zijn uitzonderlijke smaak en kleur.

GEEN TOEVOEGING VAN FRUITSMAKEN, GEEN KLEURSTOFFEN

De ruby cacaoboon groeit in die landen waar ook traditionele cacao wordt geteeld, bijvoorbeeld Brazilië, Ecuador en Ivoorkust. Het is niet de oorsprong of het cacaogenus dat de kwalificatie van een ruby cacaoboon bepaalt, maar wel de natuurlijke aanwezigheid van typische precursoren in de boon zelf. Enkel die precursoren kunnen de bijzondere smaak en kleur van ruby chocolade voortbrengen.

Als enige Belgische chocolademaker met meer dan 100 jaar ervaring in het maken van chocolade vanaf de boon, heeft Callebaut® zich verdiept in de manier om de unieke sensoriële eigenschappen van de ruby boon tot leven te wekken. Enkel door een strikte selectie en de vakkundige verwerking van de bonen kunnen we de typische smaak en kleur van ruby chocolade creëren – zonder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken.

Met uw keuze voor Callebaut® ruby RB1, ondersteunt u de cacaoboeren. Het partnership tussen Callebaut® en de Cocoa Horizons Foundation staat in voor de sourcing van duurzame cacao en het stimuleren van ondernemerschap onder de cacaoboeren.

Met elke ruby Callet™ geeft u specifiek heel wat terug aan de cacoboeren in Ivoorkust en Ghana. Via trainingsprogramma’s en financiële incentives worden zij gemotiveerd om de kwaliteit van hun oogst én de oogstopbrengsten te verbeteren. Dankzij het partnership met de Cocoa Horizons Foundation zijn we ook in direct contact met de coöperatieven van cacaoboeren waar we mee samenwerken.

RUBY RB1 WAKKERT NIEUWE CREATIVITEIT AAN BIJ CHEFS

Met Ruby RB1 biedt Callebaut voor de allereerste keer een ruby chocolade aan, opgedragen aan artisanalen en chefs. Ruby RB1 nodigt je uit om spannende nieuwe pairings uit te proberen in confisserie, ganaches, mousses, patisserie, etc... Enkele eerste experimenten van chefs bewezen al dat RB1 de eerste chocolade is die uitzonderlijk goed past bij bijvoorbeeld roze champagne, Kriekbier, gezouten karamel en zelfs hartige ingrediënten zoals blauwe kaas.

Met zijn in het oog springende, catchy en sensuele kleur zal hij sprankelen in jouw etalage, dessert, of patisserie. De mogelijkheden reiken veel verder dan confisserie en openen de deur naar nieuwe ideeën om de volgende generatie foodies en chocoladefans aan te trekken.