Alcoholische thee: je nieuwe, favoriete zomerdrankje!

Bezoek onze webshop
04 juli 2019

De zomer is in het land! Dat betekent dat we met z’n allen weer wat meer buiten komen, genieten van een terrasje met vrienden. Dat betekent ook dat het tijd is voor onze favoriete zomerdrankjes: een frisse Martini Bellini, een overheerlijke sangria, … Lekker! Maar wij zijn toe aan iets nieuws, een nieuwe zomercocktail die we bijvoorbeeld ook kunnen drinken tijdens een middagje picknicken. Eentje die onze dorst lust – en er niet voor zorgt dat we nog meer dorst krijgen – en die ons tegelijkertijd een tipsy gevoel bezorgt. Dus dachten we: waarom combineren we onze twee favoriete dingen – thee en alcohol – niet tot een nieuwe zomercocktail?

Kunnen thee en alcohol dan wel met elkaar gemengd worden?

Absoluut. Het lijkt misschien een vreemde combinatie maar als je het goed doet, is het een gezonder alternatief dan die suikerrijke cocktails. Daarnaast is het toch maar logisch: de Ieren doen al eeuwen whiskey in hun koffie. Dus waarom doen we dan niet hetzelfde met thee?

Enkele aanraders

Wij zetten onze smaakpapillen alvast aan het werk en probeerden enkele combinaties.

  • Chai thee en Baileys (of een variant): in plaats van een chai thee latte met melk ga je eens voor deze variant, met enkele blokjes ijs.
  • Earl grey thee en vodka: de subtiele fruitigheid en krachtige smaak van zwarte thee vormen een perfecte combinatie met vodka.
  • Super fruit thee en gin: een gin tonic afgewerkt met besjes of een gin met fruitsap. Best lekker. Meng je super fruit thee met gin en je bekomt op z’n minst een even lekker resultaat.
  • Kamillethee en gin: ook de fruitige smaak van kamillethee blijkt een zeer goede mix met gin.

Een gezond alternatief

We haalden het al aan: een theecocktail is een veel gezonder alteratief dan andere cocktails waar meestal suikerrijke siropen en andere zaken aan toegevoegd worden. Theecocktails zijn niet alleen een pak verfrissender, ze hebben ook een positieve invloed op je gezondheid:

  • Bomvol antioxidanten: thee voorziet je lichaam van heel wat antioxidanten die een belangrijke rol spelen in het beschermen van je lichaam.
  • Goed voor de huid: theeën zoals matcha bevatten polyfenolen die huidbeschadiging door UV-straling afremmen.
  • Goed voor je maag: rooibosthee bevat krampstillende elementen die de spijsvertering bevorderen en buikpijn tegengaan.

Duurzame cocktails

Wedden dat dit iets is wat je nog nooit gelezen hebt? Zoals je misschien weet, zijn cocktails meestal gemaakt uit een paar verschillende elementen. Sommige ingrediënten zijn natuurlijk, andere zijn zodanig verwerkt om ze toegankelijker te maken voor de bars waar ze gemaakt en geserveerd zullen worden. Mensen die bezorgd zijn over ons milieu en het klimaat, kunnen zich vanaf nu dus op theecocktails richten. Ze zijn een verfrissend alternatief!